Eksperter Anbefaler: En personlig træner anbefaler musik til din træning

I serien ”Eksperter Anbefaler” spørger vi en række eksperter på vidt forskellige områder om musikanbefalinger.

 

Vi gør det fordi, at vi synes det giver os en rigere musikforståelse, når vi også forstår musik igennem andres øre. 

 

Vi har i denne omgang talt med Michael Hammer, personlig træner, coach og medejer af Fitnessconsulting.

Michael ved en ting eller to om træning, og bruger det meste af sin tid på at hjælpe og træne mennesker! Derfor mener vi, at han er den helt rigtige at spørge om at anbefale 3 stykker musik til vores træning og hvorfor!

Michael har ordet:

 

 

Musik er en stor del af at træne

Jeg har altid musik på min playliste, om det er til undervisning eller til egen træning, der giver mig et boost på energien. For mig er det en meget stor del af det at træne.

Jeg underviser i Spinning, Body Bike, IC (Indoor Cycling) og har gjort det i mange år. Det er en træningsform, folk enten elsker eller hader! Det er mega hårdt, alle sveder, puls og vejrtrækning bliver udfordret max. Som udgangspunkt bliver der spillet høj musik, dette er en del af motivationen eller drivet på timerne.

 

Musikken er en del af forberedelsen

For mig er musikken MEGET vigtig og den giver mig som instruktør energien til timen. Jeg sammensætter ofte mine timer/programmer ud fra musiknumre, der inspirerer mig. 

 

Jeg har en meget lang liste af forskellig musik. Jeg bruger ofte lang tid på at finde musikken, herefter kommer inspirationen.

 

Jeg er "periodisk " motiveret af noget musik og andet er der ALTID. De fleste numre er remix, men det er vigtigt for mig, at det er de originale kunstnere, der er remixet. Med respekt for kunstner og det originale nummer.

 

Jeg har fundet 3 numre frem, som er fyldt med energi og motivation - for mig.

 

Det første nummer er Lennie Kravitz, Belive in Me (Shane 54's Pink Flood remix).

 

 

Jeg har altid elsket Lennie Kravitz og hans fantastiske stemme. Her er et nummer, der er SÅ langt væk fra originalen, men så alligevel! Der er en stille passage i nummeret - ca. i midten - hvor mixet igen bygger op til energien, her ligger det tæt på originalen.

Nummeret er for nogen monotont, men det er også at sidde på cyklen. Her gælder det om at finde en rytme, der kan motivere og give energi. Kan der forekomme ændringer i mixet, hvor rytmen bliver der, men musikken fader, så skal der arbejdes, fastholdes, og folk bruger deres psyke og mentalemindset til at fortsætte og kunne arbejde mod næste energiforløsning!

 

 

Næste nummer, er Hurts, Wonderful life (Freemasons Extended Mix)

 

 

Dette nummer er lidt mere melodisk og med flere facetter i musikken (mixet). Lyrikken fungerer super med et smukt budskab sammen med den energifyldte musik. For mig et det et nummer, der både kan bruges til dobbelt takt og i den halve takt. Nummeret ligger omkring 125 bpm. Det giver mulighed for at få det bedste ud af både musikken og deltagere.

 

 

 

Det sidste nummer, er Disturbed, The Sound of Silence 

 

 

Dette er et jeg ofte bruger til udstræk. Det "konflikter" med tidligere udmelding om at bruge originalen i remix. Men her er der tale om en FANTASTISK genfortolkning af en smuk klassiker. Originalen er med Simon & Garfunkel. Her bliver den fortolket af Disturbed, der oprindelig er et heavy metal band fra Chicago.

Denne fortolkning viser med al tydelighed, den sublime spændvidde forsanger David Draiman har, og at heavy metal og hård rock er en musikgenre, hvor der meget dygtige musikere og sangere. Efter min mening er det ofte disse bands, der leverer de bedste ballader.