Toftlund Højskole

Højskole i Toftlund

Der findes mange forskellige højskoler i Danmark, der har musik som enten linjefag eller valgfag. For at komme på højskole skal man de fleste steder være fyldt 17½ år. Dog kan der være nogle af dem, der tilbyder enten undervisning til yngre eller familiekurser.

Kunne man godt tænke sig at komme på højskole, skal man have en lille opsparing klar. Det koster nemlig penge at gå på skolerne. Man kan godt regne med, at man for et af de lange ophold skal af med mellem 40.000 og 60.000 kroner. Dog mener de fleste, at det er alle pengene værd, og at udbyttet både fagligt, personligt og venskabeligt ikke kan byttes væk for noget.


Musik- og Teaterhøjskolen


Musik og teater højskolen ligger i byen Toftlund i Sønderjylland. Skolen blev åbnet i år 1984, og siden da har den med god succes tilbudt linjefag som musik, sang, lyd teknik, EMK, teater og dans. Musiklinjen kan udvikle eleverne fagligt med både teori, musikhistorie og praktisk øvelse. Her er der mulighed for både at udvikle sig som solist og bandmedlem.

På lydtekniklinjen får man et godt indblik i, hvordan man indspiller musiknumre på den bedst mulige måde. Derudover får man redskaber til, hvordan mixerpulten virker, og hvordan man ved hjælp af diverse effekter kan få sangen til at skifte karakter.

Sanglinjen er for dem, der gerne vil udvikle deres stemmer. Ved hjælp af tekniske øvelser og mikrofonteknik kan man forbedre sine evner til at udtrykke sig igennem sang. EMK står for elektronisk musikkomposition. Det er en linje, som tager udgangspunkt i musikprogrammet Ableton Live, hvori man kan producere sine egne numre.

Foruden linjefagene tilbyder højskolen også en række valgfag,  og de arrangerer både tværfaglige projekter og store fælles projekter. Da mange bruger højskoleopholdene som en slags afklaring, inden man starter på sin videregående uddannelse, har Musik- og Teaterhøjskolen en mentorordning, hvor eleven sammen med en vejleder kan lave en plan over ens fremtidige ønsker, og hvordan man kan nå dem.

Højskolen råder over et stort område samt mange bygninger. Faciliteterne på højskolen er rigtig gode, og der er udstyr og lokaler til rådighed. Højskolen tilbyder primært lange kurser, som varer i mellem 13-24 uger, alt efter om man starter om foråret eller efteråret.


Optagelse


Hvis du vil læse mere om Toftlund Højskole kan du gøre det på deres hjemmeside.
Hvem er Musikundervisning.dk?


Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores musikteoriundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].