John Scofield - Ikonet indenfor Jazz Funk

John Scofield, også kendt under navnet Sco, er en amerikansk jazz- og rockguitarist, som har spillet med mange af de store stjerner indenfor jazz, blues og rock. Scofield er uddannet ved det anerkendte Berklee College of Music, hvor mange af de store stjerner har gået og hvor han etablerede grundlaget for hans videre karrierer som en af jazzens mest indflydelsesrige guitarister. Scofield har sin egen spillestil, hvor han blander jazz og blues i en oftest funky vibe.
 

John Scofield igang med at spille på Telecaster guitar

 

John Scofield viser grundlaget for improvisationer

John Scofield viser i denne video hvordan man improviserer indenfor jazzen. Videoen gennemgår de forskellige "jazz-skalaer" og hvordan du bruger dem. Det er en fed video for dig som er øvet og vil nørde en masse indenfor jazz. Meget af det John Scofield viser i videoen, kan også viderføres til andre genre og instrumenter:

 

Scofield har spillet med Miles Davis og udgivet flere plader i eget navn

I 1982 blev John Scofield inviteret til at spille med Miles Davis og spillede efterfølgende med ham i 3 1/2 år. Han var med på 3 af Miles' albums. Siden Miles, har han haft en strålende solokarrierer med flere anerkendte albums. Hans albums har været meget forskellige, men ved hans signifikante spillestil kan man altid høre at det er Sco, der er manden bag. Et album som især er kendt i den bredere befolkning, er albumet A Go Go. Stillen er funk-jazz, hvor John Scofields solospil og flair for den gode melodi virkelig skinner igennem. I nyere tid har han spillet med John Mayer, hvor især deres arrangement af "I Don't Need No Doctor" er blevet kendt. Herunder kan du høre titelnummeret på A Go Go, John Scofield's nyeste album i eget navn Überjam Deux og en live udgave af "I Don't Need No Doctor".

 

Søger du en guitarunderviser?

Vil du gerne lære at spille John Scofield kompositioner? Så kan du ved Musikundervisning.dk modtage guitarundervisning af dygtige og inspirerende undervisere, som alle har flere års erfaring. Se vores udvalg af guitarundervisere i dit område:

Guitarundervisning i København

Guitarundervisning i Aarhus

Guitarundervisning i Odense