Klejtrup Musikefterskole

Klejtrup Musikefterskole - musikalsk uddannelse

Klejtrup Musikefterskole blev grundlagt i 1997 og startede i det små med tre sovegange, en spisesal, et klasselokale og et køkken. Nu rummer skolen flere tilbygninger, der har givet skolen både koncertsal og indspilningsstudie.

Klejtrup Musikefterskole ligger godt placeret i den lille hyggelige landsby Klejtrup, ikke langt fra Klejtrup Sø. Dette giver de unge et roligt og trygt miljø, hvor musikken kan udfoldes. Efterskolen lægger vægt på at eleverne skal være boglige såvel som musikalsk begavede efter endt ophold. Der lægges vægt på to hovedlinjer, en rytmisk linje og en klassisk linje. Derudover blev der i 2011 oprettet en folkemusiklinje.


Rytmisk og klassisk linje


Vælger man den rytmiske linje, bliver man sat sammen med andre i et band bestemt af lærerne på skolen, derudover har man RT (Rytmisk Træning), som går ud på at øve det rytmiske, så man i sidste ende bliver god til at holde en konsekvent rytme. Til disse elever kan skolen udlåne instrumenter, dog vælger flere af eleverne at tage eget instrument med.

Anderledes foregår det på den klassiske line, hvor eleverne som oftest har sit eget instrument med. De klassiske elever har også RT, på samme måde som de rytmiske, da det at kunne holde rytmen er essentielt både for den klassiske og rytmiske musik. Dermed er der plads til alle i dette lille musikalske fælleskab, om du er til Sting eller Mozart.


Optagelse


Hvis du vil læse mere om Klejtrup Musikefterskole kan du gøre det på deres hjemmeside.
Hvem er Musikundervisning.dk?


Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores musikteoriundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].