Sjakket blander balkan og hiphop

Vi, hos Musikundervisning.dk, har interesse i at sprede budskabet om mere musik!


Derfor har vi kontaktet Sjakket, en hiphopgruppe med eksplosiv energi. Vi hørte, hvor de får inspiration fra til deres musik, hvordan musik har effekt på deres hverdag, og hvorledes de synes musik er vigtig for kulturen i danmark.

 

 

Hiphop “som-vor-mor-lavede-det”

 

Det syvmand store live orkester, Sjakket, er dansksproget hiphop med rødder i det nordligste Nordjylland. Udover de 2 rappere, Knokkelmanden og Pøblen, består Sjakket af et nuanceret hold, der håndterer det store antal instrumenter, som er en vigtig del af Sjakkets lyd.
Deres brug af instrumenter består af hammondorgel, leslie, sampler, guitar, folkeharpe, bas, mundharpe, euphonium, trompet, analoge synthesizers og live-trommer. Disse instrumenter er fast inventar til en Sjakket-koncert. På indspilningerne af de 2 plader, Bange & Forvirret (2014), samt Skam & Afmagt (2018), findes også sitar, harmonium, sav, würlitzer, lap steel og meget andet.   
Lyt til Sjakket på spotify her  ->  

 


 

Akademisk tomsnak og landlig kaffeidyl

 

Sjakkets tekstuniverset tager udgangspunkt i overdramatisering af provinslivet, romantisering af småbysmentaliteten og knytter det til universitetsbyen og studietiden i Aarhus. Sjakket henter inspiration fra balkan, cumbia, dancehall og klassisk boom-bap hiphop. De finder inspiration og sampler fra nedslidte indiske Bollywood-vinyler, gammel jazz, samt sydamerikansk psykedelisk og dansevenlig folkerock. 

 

 


 

Kulturelt samlingspunkt

 

Musikken betyder enormt meget for Sjakket. Ikke kun for deres kammeratskab, og sammenholdet i deres musikkollektiv, men også i deres hverdag.

 

“Det er et naturligt knudepunkt for vores kammeratskab, hvad enten vi lytter til musik, skaber musik eller drager ud på de danske landeveje med en propfyldt bus for at dele vores musik med folket.”

 

Sjakket synes, at musikken i Danmark er et vigtigt kulturelt samlingspunkt for den store diversitet vi har herhjemme. Folk kan samles om musikken på mange måder. Den er med til bygge broer og skabe nye forbindelser og samarbejdesmuligheder.


 Læs mere om “Sjakket” på deres hjemmeside her