Prisguide

Guide til priser og betalinger

Vi ønsker at være med til at skabe et mere bæredygtigt marked for privat musikundervisning. Dette indebærer også at rådgive undervisere om at opkræve en rimelig pris for deres lektioner, som afspejler den faktiske tid brugt på forberedelse og undervisning, samt afspejler den tid, det har taget at opnå deres kompetencer.


Indhold

 1. Hvordan ændrer jeg min pris?

 2. Er det muligt kun at ændre nogle af mine priser?

 3. Hvor ofte kan jeg ændre mine priser?

 4. Hvornår og hvorfor bør jeg overveje at ændre mine priser?

 5. Hvordan bør jeg kommunikere prisændringer til mine nuværende elever?

 6. Hvor meget bør jeg tage for min undervisning?

 7. Jeg er bekymret for, om mine elever bliver utilfredse, hvis jeg hæver min pris - Hvad skal jeg gøre?

 8. Hvem vælger priserne for min undervisning?

 9. Hvorfor er prisen højere end det jeg får udbetalt?

 10. Hvad er en tank-op-aftale?

 11. Hvad sker der når jeg ændrer mine priser?

 12. Hvad sker der med nuværende klippekort, afventende bookinger og refunderede lektioner?


1. Hvordan ændrer jeg min pris?

Log ind på din underviserprofil og gå til sektionen “Min konto” og vælg fanen “Prisindstillinger”. Her kan du prøve alle mulige prisindstillinger inden du klikker “Gem”. Vær opmærksom på at ændringerne træder i kraft med det samme du trykker på knappen “Gem”.


2. Er det muligt kun at ændre nogle af mine priser?

Ja. Hvis du er tilfreds med prisen for dine 60 minutters lektioner, men gerne vil øge prisen for dine 45 minutters lektioner en smule, så kan du blot gøre det.


3. Hvor ofte kan jeg ændre mine priser?

Så ofte som du vil, men vi anbefaler at du overvejer det nøje, inden du ændrer dine priser, da det kan skabe forvirring hos både nuværende og nye elever.


4. Hvornår og hvorfor bør jeg overveje at ændre mine priser?

Vi anbefaler, at du som minimum gennemgår din prisstruktur en gang årligt og overvejer om dine priser stadig reflekterer dit niveau og din erfaring. Inflation sker langsomt, men lidt efter lidt. Hvis du aldrig ændrer dine priser risikerer du, at værdien af dine udbetalinger langsomt udhules.5. Hvordan bør jeg kommunikere prisændringer til mine nuværende elever?

Du kender dine elever bedst og ved hvordan du foretrækker at kommunikere til dem. Vi anbefaler dog, at du fortæller dine elever at din priser går op som minimum 30 dage i forvejen, og at du gør det på skrift eller ansigt til ansigt til en lektion.6. Hvor meget bør jeg tage for min undervisning

Vi anbefaler at du overvejer hvilket beløb der vil være fair set ud fra din erfaring, dit niveau og den tid du bruger på forberedelse. Du kan dog aldrig vælge en pris, som er under den gældende minimumsløn.

De fleste mennesker er enige om, at prisen bør reflektere kvaliteten. Hvis du sælger din undervisning billigere end nødvendigt, risikerer du at sende et negativt signal om kvaliteten af din undervisning. Du risikerer også at tage del i at drive priserne ned, hvilket ikke blot har en effekt på dig selv, men også dine kollegaer.7. Jeg er bekymret for, om mine elever bliver utilfredse, hvis jeg hæver min pris - Hvad skal jeg gøre?

Uanset hvad du vælger, så kan det måske hjælpe dig at vide, at vores erfaring gang på gang viser, at elever vægter læringen og kvaliteten af undervisningen, såvel som deres relation til underviseren højere end prisen. Det er faktisk meget sjældent at elever reagerer negativt til prisændringer. De ved hvor fantastisk du er, og at dine lektioner er alle pengene værd.8. Hvem vælger priserne for min undervisning?

Det gør du. Du kan dog aldrig gå under den fastsatte minimums pris.9. Hvorfor er prisen højere end det jeg får udbetalt?

Prisen er sammensat af din udbetaling + administrationsgebyret. Administrationsgebyret er lavest (16,67%) når eleven køber et 20 turs klippekort, og vi anbefaler alle undervisere at gør det klart for deres elever, hvordan de opnår den laveste pris for deres lektioner.

Ubrugte lektioner fra et klippekort er refunderbare, så der er ikke nogen hage ved det. Systemet er designet til at hjælpe underviserne med at tage snakken med deres elever om, hvorfor det er bedre at forpligte sig til et længere undervisningsforløb.10. Hvad er en tank-op-aftale?

Når elever køber klippekort til undervisning hos dig, accepterer de også betingelserne for den automatiske tank-op-aftale, hvilket betyder at medmindre de afmelder deres tank-op-aftale, så vil deres klippekort automatisk blive fornyet når deres sidste lektion på klippekortet er afholdt. På denne måde kan undervisningen fortsætte problemfrit så længe det er ønsket uden ekstra administrative opgaver for hverken underviseren eller eleven.11. Hvad sker der når jeg ændrer mine priser?

Hvis en eller flere af dine elever har en tank-op-aftale vil de modtage en besked på mail, når du ændrer dine priser, hvis det har en effekt på det produkt, de har - f.eks. prisen på 45 minutters lektioner. Vi anbefaler, at du fortæller dine elever på forhånd, hvis du planlægger at ændre dine priser, så det ikke kommer som en overraskelse.

Hvis ingen af dine elever har en tank-op-aftale vil de ikke automatisk få en besked, når du ændrer dine priser. Vi anbefaler stadig, at du giver dine elever besked på forhånd. Det giver dem også chancen for at købe et nyt klippekort før de nye priser træder i kraft. At give elever besked om prisændringer kan være en måde at få elever til at forpligte sig til et længere forløb.

Hvis du ikke har nogen aktive elever, foreslår vi, at du prøver et par forskellige priser, og ser om du kan finde et “sweet spot” for dit lokalområde. Nogle gange vælger undervisere at starte på en pris, som er lige under det, de normalt ville kræve for at få flere nye elever. Hvis du vælger at benytte dig af denne strategi, anbefaler vi at det kun er i begyndelsen af din karriere, hvor du gerne vil etablere dig som underviser og opnå en kritisk masse af elever på kort tid.

Hvis du gerne vil tiltrække flere elever, så er det ikke altid den bedste løsning at sænke dine priser, og vi er her for at hjælpe dig. Tag kontakt til os på [email protected] for at høre mere omkring dine muligheder for personlig markedsføring.12. Hvad sker der med nuværende klippekort, afventende bookinger og refunderede lektioner?

Enhver ændring i din pris vil udelukkende have en effekt på fremtidige lektioner. Alt der allerede er i systemet, vil blive gennemført til din nuværende pris.