Ry Højskole

Ry Højskole

Ry Højskole ligger i Østjylland i den lille stationsby Ry. Skolen er med grundlæggelsen i 1892 en af de ældste musikhøjskoler i Danmark. Det mærker stedet og undervisningen dog ikke noget til, da skolen forsøger at følge med tiden og konstant udvikle sig. På Ry Højskole tilbydes der både sommerkurser, som varer 1 uge og har meget varierende temaer og lange kurser, som varer i 14-24 uger med start i Januar og August. Her kan man vælge sig ind på én af de 5 linjer, som byder på fagene friluftsliv, teater, musik, kunst eller journalistik.


Ry Højskole facade

Undervisningen

På Ry Højskole er der virkelig rig mulighed for at udfolde sin musikalske kreativitet med musik som linjefag. Man kan nemlig vælge mellem hele 10 forskellige retninger. Vil man arbejde med sangopbygning eller teknikken bag, skal man vælge retninger som songwriter eller lyd/video. På songwriterlinjen får eleven kendskab til branchen og mulighed for at skrive egne sange samt fremføre eller indspille dem.

Ved lyd/video er der mulighed for at lære teknikken i et lydstudie. Her vil der være mulighed for at indspille sange og lave musikvideoer. Er det mere sine evner inden for musikken, man vil udvikle, kan man prøve kræfter med linjer som sammenspil. Her kan man foruden træning som gruppe også få et indblik i den mest basale musikteori. Derudover kan man melde sig bandlinjen, hvor man sammen med andre elever kan prøve kræfter med at fortolke både kendte såvel som selvskrevne numre, og samtidig spille en masse improviseret musik.

Man kan også tilmelde sig linjen teatermusik, hvor man i tæt samarbejde med skolens skuespillerkursus vil arbejde sig frem mod en forestilling i slutningen af opholdet. Er man mere til de mere alternative musikformer, er der også linjer som Kucheza eller Stomp. Finder man større interesse i at lære teorien bag alt dette, skal man vælge en af de mere teoretiske linjer som musikforståelse, improvisation og hørelære.
Se mere her www.ryhojskole.dk