Sådan får du styr på fradrag og dokumentation

Hvad er fradrag og hvordan dokumenteres de?

At få fradrag for en udgift betyder egentlig, at man sparer skatten af fradraget. Og det er lige præcis, hvad man kan gøre, når man har elever som musikunderviser. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at udnytte, så man får så meget som muligt ud af sin indkomst.

 

Groft sagt kan man som udgangspunkt trække alle udgifter fra, der vedrører og kan relateres til ens indtægt. Det hedder sig, at en udgift skal være med til at sikre, erhverve og/eller vedligeholde en indtægt for at den kan blive fradragsberettiget. Hvad de her fradragsberettiget udgifter helt konkret kan være, er der på følgende link en liste med eksempler på: http://velorevision.dk/hvad-kan-man-traekke-fra-i-skat/

 

For at man kan trække nogle af de her udgifter fra, skal man kunne dokumentere, at man også rent faktisk har haft udgifterne. Det gør man ved at gemme bilag i form af kvitteringer og kontrakter. Så hvis man skal ned i en butik og købe et instrument, jamen så gemmer man kvitteringen. Det er ikke nok med en dankort-nota, en mobilepay overførsel eller et screenshot af en bankkonto-overførsel. Der skal være et reelt bilag, der kan dokumentere udgiften, hvor dato, info på køber og sælger, beskrivelse af varen/ydelsen og prisen fremgår.

 

Foruden ovenstående fradrag, som kræver en kvittering som dokumentation, er der kørselsfradrag og rejsegodtgørelse (dog kun som A-indkomst). Dem kan man ikke dokumentere med én kvittering, så der laver man i stedet for en logbog over sine aktiviteter. Der findes en skabelon for sådan et køre-/rejseskema på følgende link: http://velorevision.dk/koersels-og-rejseskema/ hvor der også står lidt om, hvordan man sørger for at udfylde det korrekt og tilstrækkeligt.

 

Når alle fradrag er dokumenteret, så er det en rigtig god ide at få dem gemt og organiseret løbende i løbet af året. Både fordi det så bliver lettere at overskue, når året er omme, men også fordi risikoen for at man lige glemmer noget, bliver væsentlig mindre.

 

Lars Thomsen - Velo Revision