Uffe Steen - En af DKs bedste guitarister

Uffe Steen er en af Danmarks absolut dygtigste guitarister, og hans CV beviser det. Siden han debuterede med bandet Vestenvinder i 1971 har han spillet på over 70 udgivelser. Han har udgivet fire plader under eget navn, og spiller derudover med i en lang række grupper, bl.a. Shades Of Blue, Organic 3, Indra, Grarup Allstars og Blue Junction.


Uffe Steen's personlige spillemåde

Uffe Steen er kendt for sin bluesinspirerede stil og hans omvendte måde at spille på. Hans dybe E streng er på hans guitar den nederste, som gør at han kan "bende" de tynde strenge i højere grad end ved den traditionelle måde at sætte strengene på. Han har spillet med på over 60 albums og har lavet flere soloplader, som har fået stor anerkendelse. Udover at være udøvende artist i mange sammenhænge, er han også docent ved Det Jyske Musikkonservatorium.

En masse erfaring, 3 lærebøger og lidt klarinet

Uffe Steen har spillet professionelt på danske og udlandske scener siden 1966 og har undervist på konservatoriet i over 25 år, så mange af de dygtige guitarister i DK har været forbi Uffe Steen under deres uddannelse. Uffe Steen er guitarist, men har også studeret klarinet ved Det Fynske Musikkonservatorium i årene 1972-1976.

Uffe Steen har udgivet 3 lærebøger:

  • Steen, Uffe, JazzGuitar, på forlaget GUF
  • Steen, Uffe, Elementær Blues, på forlaget GUF
  • Steen, Uffe, Blues for begyndere og viderekomne, på forlaget GUF

Som det kan ses ud fra titlerne på hans bøger og i de musikalske sammenhænge han optræder, er han en bluesinspireret guitarist. Hans udgangspunkt er blues, krydret med mere avancerede fraser fra jazzen.

Uffe Steen har spillet med mange dygtige musikere igennem årene, og her kan nævnes nogle få af dem: Joye Baron, Jeff Ballard, Maria Bergman, Adam Nussbaum, Alex Riel, Thomas Clausen,Lennart Ginman, Tim Hagans, Lars Janson, Jens Jefsen og Hans Ulrik.

Udgivelser i eget navn

Uffe Steen har udgivet 4 albums i eget navn og er især kendt for pladerne "Play” og ”Dust in My coffee”. Her spiller han med Lennart Ginmann og Adam Nussbaum.

Du læse mere om Uffe Steen og følge med i hans koncerter på hans facebookside. www.facebook.com/uffe.steen