Lars

Lars

Lars

Om Lars

obs.: optager TV-serie i udlandet fra 1. april - 17. maj 2023, hvor jeg kun underviser online

Lars er uddannet kandidat i musikvidenskab fra Aarhus Universitet og beskæftiger sig med en bred vifte af musikalske discipliner. Med klaver som hovedinstrument har han over 10 års erfaring som underviser og udøvende musiker, både inden for rytmiske genrer som jazz, latin, blues og pop/rock, men også inden for klassisk klaver- og orgelmusik samt akkompagnement til fællessang og kor.

Lars har også uddannet sig inden for lydproduktion til film, reklamer og videospil. Gennem egen virksomhed virker han som komponist og lyddesigner ved forskellige typer af audiovisuel produktion, seneste som lydmand på "Robinson Ekspeditionen". Derfor tilbyder Lars også undervisning i filmkomposition, elektronisk musikproduktion og praktiske/tekniske løsninger ved audiovisuelle produktioner.

Til sidst kan det nævnes, at Lars underviser og vejleder i forbindelse med optagelsesprøver til MGK og Musikvidenskab. Lars har nemlig et indgående kendskab til disse prøver og kan gøre kommende elever bedre rustet ift. musikteori, hørelære, brugsklaver, prima-vista-sang og -spil, rytmediktat osv. Han underviser naturligvis også i disse discipliner i forbindelse med anden undervisning, hvis det ønskes.


Undervisning i klaver
Lars underviser i klaver på højt niveau. Han har 20 års erfaring med at spille klaver, både rytmisk og klassisk. I forbindelse med hans professionelle virke som musiker har han primært arbejdet med jazz, blues, fællessang og andre former for rytmisk klaverspil, men han har ikke mindst en stor interesse for klassisk klaver og moderne kompositionsmusik.

Forslag til fokusområder:
- Rytmisk klaver: Jazz, blues, funk og salsa – vi spiller alt fra Bill Evans til Chick Corea – herunder et forløb om harmonisering, ”voicing” og skalaer med fokus på forskellige tilgange til improvisation
- Klassisk klaver: indstudering af klassiske eller moderne stykker efter dit ønske, øvelser til træning af teknik og nodelæsning, og eventuelt en kort introduktion til musikhistoriske perioder.
- Brugsklaver: nodelæsning og -spil, akkorder og becifring, musikteori og rytmeøvelser med henblik på at træne klaverspil til f.eks. fællessang og andre former for rytmisk klaverspil

I undervisningen vil jeg prioritere dine ønsker og garantere relevant læring på dit niveau.
Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du har et bestemt musikønske, som ikke findes på noder. Jeg har flere års erfaring med at aflytte og transskribere noder for mine elever.


Undervisning i musikteori og hørelære
Lars underviser i musikteori og hørelære på højt niveau, evt. med henblik på forberedelse til optagelsesprøve på musikfaglig uddannelse, men også for alle andre musikinteresserede.

I den musikteoretiske undervisning kan der blandt andet indgå gennemgang af:
- Nodesystemet, nøgler, fortegn og skalaer
- Akkordopbygning, becifring og harmonik
- Kvintcirklen og harmoniske funktioner
- Melodisk og harmonisk analyse samt formanalyse (kan være af klassisk og moderne kompositionsmusik)
- Harmoniseringsteknikker, herunder koralharmonisering
- Musikhistorie, forståelse for instrumenternes egenskaber samt indblik i orkestrering

I undervisningen i hørelære vil vi blandt andet:
- Læse, spille, synge og diktere noder, rytmer, intervaller, skalaer, akkorder og melodier
- Koble det teoretiske med det auditive og kognitive
- Nedskrive og aflytte musik gennem forskellige øvelser
- Øve prima vista-sang og -spil ved klaveret

Undervisningen kan ske som en kombination af musikteori og hørelære, men det er også muligt at få mere målrettet undervisning i ét af fagene.

Undervisning i elektronisk musik og -musikproduktion
Lars underviser har flere års erfaring som underviser i elektronisk musik og -musikproduktion. Han har en stor passion for elektronisk musik, og i forbindelse med uddannelsen på musikvidenskab har han skrevet flere større opgaver om elektroniske genrer som techno, house, drum n bass og rave, herunder en bacheloropgave om Aphex Twin.
Lars producerer selv elektronisk dansemusik inspireret af blandt andre Juan Atkins, Jeff Mills og Ben Klock, og på egne digitale og analoge synthesizere genskaber han lyden af 1990ernes techno, acid house og drum n bass. Lars finder også meget inspiration i den helt anden boldgade – hos ambientmusikere som Brian Eno og Ryuichi Sakamoto.
Siden 2011 har Lars arbejdet med elektronisk musik i musikprogrammer som Propellerhead Reason og især Ableton Live. Han underviser også i lyddesign og musikproduktion, musikalsk programmering af computer, software og hardware (analogt og digitalt), samt forskellige kompositoriske tilgange.

Er du interesseret i elektronisk musik, synthesizere og musikproduktion, så kan Lars blandt andet tilbyde dig undervisning i:
- Lydbølgers fysiske egenskaber, bølgetyper og modular syntese
- Produktion af elektronisk musik – hjælp til det tekniske såvel det musikalske
- Genrekendskab – techno, house, drum n bass, rave, IDM, ambient og mange flere
- Programmering af synthesizere, software, andet hardware og MIDI – dvs. både med og uden computer
- Indspilning af musik, lyddesign, effektprocessering og sampling
- Hvordan man aflytter rytmer, melodier og klange fra forskellige kunstnere og genskaber dem selv

Lars underviser også i:
- Nodeprogrammer til computer, herunder Sibelius og Primus
- Filmmusik / filmkomposition
- Lyddesign og soundscapes til film og computerspil, herunder programmet Wwise

Priser

Fra 196,80 DKK / 30 min.

Ved køb af klippekort til 20 lektioner.

Underviser i:

Klaver, Musikteori, Hørelære, Musikproduktion, Filmkomposition, Elektronisk musikproduktion, Ableton Live, Komposition, Guitar, Musikhistorie, Sibelius, Nodelære, Lydteknik

Ugedage:

 

Niveauer:

Let øvet / Øvet / Avanceret / Professionel

Aldersgrupper:

Teenagere / Voksne / Seniorer

Lars's fremhævede kompetencer

Uddannet fra musikvidenskab 10+ års erfaring som underviser Underviser både i klassisk og rytmisk musik Underviser unge fra 14 år Underviser i improvisation Underviser i noder Tilbyder akkompagnering på klaver Underviser også online Tilbyder coaching i forbindelse med audition, optagelsesprøver mm.

Det starter som regel her:

Gennemsnitlig svartid 1 t. og 9 min.

Undervisningssteder

 • Online

  Undervisningen foregår online via vores OnlineClassRoom

  Hos underviser

  8210 Aarhus V

  Ved elev

  Kørselstillæg 0 - 200 kr.

Hurtig til at svare

Svarer I gennemsnit nye elever inden for 48 timer.

Præsentationsvideo

Har en præsentationsvideo af sig selv.

Gode anbefalinger

Underviseren har mindst 3 anmeldelser fra elever og mindst 4 stjerner i gennemsnit.

Højt engagement

Mindst 75% af underviserens elever, tager mere end 5 lektioner.

Det starter som regel her:

Gennemsnitlig svartid 1 t. og 9 min.

Lignende undervisere

...