Matthias

Matthias profil er i øjebliket inaktiv. Du kan søge videre ved at gå til vores søgemaskine

Om Matthias

Hvad kan man forvente af min undervisning?

Det skal være sjovt at spille klaver, og det skal være på elevens præmisser. Derfor tager min undervisning altid udgangspunkt i elevens ønsker og overordnede mål, idet jeg samtidig bruger min erfaring både som underviser og som pianist til at facilitere den bedst mulige vej til disse ønsker og mål.

Genremæssigt er jeg velbevandret indenfor de fleste rytmiske genrer: Pop, rock, jazz, folk og meget mere, så vi kan komme langt rundt! Jeg inkluderer gerne emner som hørelære, musikteori, improvisation, akkompagnement osv. i mine timer, hvis eleven finder det sjovt og/eller relevant.

Jeg lægger vægt på at skabe et solidt fundament, der giver eleven mulighed for at tage på lige præcis den musikalske rejse, de gerne vil. Man kommer ikke udenom, at det kræver skala-øvelser og en smule musikteori for at blive en habil pianist - men vi introducerer til disse ting på en måde, der passer til elevens niveau, og som desuden er sjovere end normalt.

Min egen erfaring er, at det giver bedst mening at mødes én gang ugentligt, og at eleven øver derhjemme imellem undervisningsgangene. Det er i øvetiden, at den store udvikling finder sted. Jeg stiller dog ikke krav, men opfordrer blot til dette. Man kan sagtens udvikle sig og have det sjovt på klaver uden at øve - blot går udviklingen lidt langsommere.

Hvordan foregår opstart?

I starten af forløbet kan vi tage en samtale, enten online eller hjemme hos mig, om elevens behov, ønsker, forudsætninger osv. Herefter aftaler vi første øvelektion hjemme hos mig i Strib nord for Middelfart, og så kører den derfra!

Min baggrund som underviser og musiker

Jeg har bred musikerfaring, både gennem min uddannelse som cand. mag. i musikvidenskab, men også i professionelle sammenhænge. Jeg har spillet i Politiets Big Band i flere år, været pianist i koncertforedragskonceptet Langeland Trio, spiller pt. klaver for gospelkoret Joyful Voices, og har herudover stor, blandet live-erfaring med både jazz, pop, folk og rock.

Jeg har haft private elever i flere år, og underviser derudover i musik og instrumentalundervisning på Gram Højskole. Under min universitetstid fungerede jeg desuden som instruktor på et brugsklaver-hold for nyere studerende.
Mine elever har generelt set været mellem 10 og 30 år gamle, men jeg er åben for at undervise både ældre o...

Lignende undervisere

...