Lær om bastonen og hvordan den fungerer i akkorder

Som regel har en akkord sin grundtone i bassen – det vil sige, at det er den dybeste tone, der klinger. Men det sker også tit, at den får en anden tone i bassen, f.eks. tertsen eller kvinten. Hvis en akkord ikke har grundtonen i bassen, skriver man, hvilken bastone den i stedet har efter en skråstreg. C/e er f.eks. en C-dur med e i bassen. Hvis der ikke er nogen skråstreg, har den bare grundtonen i bassen. I akkordsymbolet C er c derfor i bassen.

Eks: G/d: d – g – h (altså G-dur, g – h – d, hvor d er lagt nederst)

Eks: F/g: g – f – a – c (altså en F-dur, f – a – c, der har fået g i bassen)

Hvis du gerne vil lære mere om musikteori kan du læse vores introduktionsartikel her.

Modtag musikundervisning


Ønsker du at få undervisning af en dygtig underviser med relevant uddannelse og flere års erfaring, så tilbyder Musikundervisning.dk undervisning i musikteori flere steder i landet. Du kan her se hvor du blandt andet har mulighed for at få undervisning:

Undervisning i musikteori i Aalborg

I Aalborg tilbyder flere af vores undervisere undervisning i musikteori. De har alle flere års erfaring samt relevant uddannelse, så vi sikrer dig den bedste undervisning. Se vores undervisere i Aalborg på vores oversigt. Gå til musikundervisning i Aalborg.

Undervisning i musikteori i København

I København har Musikundervisning.dk et bredt udvalg af kompetente undervisere i musikteori. Se listen af undervisere i København her

Undervisning i musikteori i Aarhus

Bor du i/nær Aarhus, tilbyder vi også her undervisning i musikteori, uanset niveau og alder. Se vores undervisere i Aarhus på vores oversigt. Gå til musikundervisning i Aarhus.


Hvem er Musikundervisning.dk?


Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores undervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].