Blæseinstrumenter

Blæseinstrumenter

Blæseinstrumenter er en række af instrumenter, som har en lang tradition og historie. Man spiller på disse instrumenter ved, at man blæser luft ind i dem, og samtidig kontrollerer tonen ved brug af fingrene. Det kræver en masse luft at spille disse instrumenter, men heldigvis kommer man naturligt til at træne sin lungekapacitet, når man spiller.

Close-up af trompetspil

Når det kommer til spilleteknik, kan man ved trompeten endvidere gøre brug af avancerede teknikker, hvor man f.eks. nynner mens man spiller, for på den måde at ændre tonen mere end man ellers vil have mulighed for.

Blæseinstrumenterne er meget velegnede til klassisk musik, men kan også indgå i andre genrer. F.eks. er saxofonen og klarinetten hyppigt brugt indenfor jazzgenren, hvor de ofte har en fremtrædende rolle.


Klarinetten


Klarinetten laves typisk i træ, men kan også produceres i plast, syntetisk harpiks, gummi og under 2. verdenskrig blev de også lavet i metal, da dette var nemmest at få fat i.

Rent spillemæssigt har klarinetten en stor bredde, hvilket gør det til et meget populært instrument, som tiltaler mange.
Klarinetten er desuden det blæseinstrument med det største toneregister.
Læs her meget mere om klarinetten.


Saxofonen


Saxofonen blev opfundet i 1864 af belgieren Adolphe Sax, som byggede 4 forskellige saxofoner: sopran-, alt-, tenor- og bariton-saxofonen.
Hvis du er i tvivl om, hvilken saxofon du skal vælge, saxofonens toner eller mangler generelle tips og tricks om saxofonen, så læs her meget mere om saxofonen.

Close-up af saxofonspil


Trompeten


Trompeten er et soloinstrument, der kræver meget fysik af musikeren. Der skal nemlig en masse luft og samtidig mange kræfter i læberne til, for at der kan skabes lyd og musik på trompeten. Selve trompeten består af et spiralformet messingrør med en tragtformet åbning i den ene ende til at forstærke lyden med og gøre lyden klarere, samt et mundstykke i den anden ende. Midt på røret sidder tre ventiler (dog kan nogle instrumenter have fire). Instrumentet kan frembringe en meget klar, lys og gennemtrængende tone, dog er den kun stemt til at lave en af slagsen.


Modtag undervisning i blæseinstrumenterne


Ønsker du at få undervisning af en kompetent underviser med relevant uddannelse og flere års erfaring, så tilbyder Musikundervisning.dk saxofonundervisning. Du kan her se nogle af vores undervisere rundt omkring i landet:

Undervisning i saxofon

Se listen af alle vores undervisere i saxofon i hele landet

Se listen af alle vores undervisere i saxofon i København

Undervisning i trompet

Se listen af alle vores undervisere i trompet i hele landet

Se listen af alle vores undervisere i trompet i København

Undervisning i klarinet

Se listen af alle vores undervisere i klarinet i hele landet


Kontakt


Musikundervisning.dk står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for råd og vejledning, f.eks. til at finde den rette underviser i dit område. Kontoret kan kontaktes på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].