Køb din første saxofon

At købe sit første instrument kan være en overvældende oplevelse. Der er så mange instrumenter på markedet, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilket man bør vælge. Hvor meget skal en saxofon koste? Hvor lidt må den koste? Er der nogle mærker og fabrikanter, der er bedre end andre? Og ikke mindst: Hvor skal jeg købe den?

 

I denne artikel ser vi på, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe din første saxofon. Vi har fået hjælp af en af vores dygtige saxofonundervisere, Annelie K., som har over 13 års erfaring som udøvende musiker.

 

Mød vores underviser

 

Annelie K.

  • Privatundeviser og studerende på CVI (Complete Vocal Institute)
  • 13 års erfaring som udøvende musiker
  • Ansat ved VildMedGospel.dk
  • Ansvarlig for børnekoret JGS
  • Solist ved Dansk Melodi Grand Prix 2018 under navnet KARUI
  • Vinder af programmet "All Together Now"
  • Klik her for at se Annelies profil

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal købe min første saxofon?

"Vil man ud og have et instrument af god kvalitet, som lyder godt, skal man for det meste ud og vende pungen på hovedet. Dette er dog ikke nødvendigvis tilfældet ved køb af en saxofon. Faktisk er de professionelle og dyre saxofoner sværere at spille på og også tungere. Derfor foreslår jeg altid, at man finder en billig letvægtssaxofon som begynder og specielt som barn, da det faktisk er den, man på dette tidspunkt vil få den bedste lyd med".

Dog skal man holde sig væk fra discount- og "begynder"-saxofoner fra f.eks Bilka, Den Blå Avis og lignende, da de ikke nødvendigvis er nemmere at spille på.

"Der findes flere forskellige saxofoner, men de fleste starter med den, vi kalder for en altsaxofon. Den stemmer for det meste i Eb eller Bb, men kan også stemme i C. Her anbefaler jeg, at man som begynder vælger den der er stemt i Eb, da den er klart nemmest at intonere med pga. mundstykket og bladene."

 

Hvilken saxofon bør jeg købe til mit barn?

Der kan være langt mellem knapperne, saxofonen kan være tung, og der skal bruges en del lungekapacitet. Derfor er det altid sværere for børn eller fysisk små personer at spille, og derfor er det også vigtigt at vælge saxofonen med omhu.

Til børn anbefaler de fleste Yamahas altsax YAS 280.

 

Hvor meget skal jeg bruge på min første saxofon?

Regn med at bruge minimum 2000 kr. på din første saxofon.

 

Skal jeg have noget tilbehør til min saxofon?

Udover saxofonen skal man sørge for at købe ekstra blade (prøv evt. forskellige tykkelser for at se, hvad du har nemmest ved at spille med). Dertil klude til at rense saxofonen med. Det er også en god idè at skaffe noget korkfedt, så korken ikke sprækker.

Man kan få rigtigt ondt i nakken med de seler, der kommer med ved køb af saxofonen. Vi anbefaler, at man skaffer sig en sele, der spænder rundt om skuldrene og livet i stedet for kun nakken. Og så har saxofonen bedst af at stå i et stativ og ikke efterlades fugtig i en kasse/taske.

 

Hvor kan jeg købe en saxofon?

Annelie anbefaler at tage i en lokal butik eller i 4sound, da man her har mulighed for at se og prøve instrumenterne. Ellers kan man evt. gå på følgende sider: www.thomann.de/dk og www.saxofon.dk.
 

Få undervisning i dit instrument

Ønsker du at få undervisning af en dygtig underviser med relevant uddannelse og flere års erfaring, så tilbyder Musikundervisning.dk undervisning i saxofon flere steder i landet. Du kan her se, hvor du blandt andet har mulighed for at få saxofonundervisning: