Gode råd til køb af dit første trommesæt

Guide til køb af dit første trommesæt

At købe sit første instrument kan være en overvældende oplevelse. Der er så mange instrumenter på markedet, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilket man bør vælge. Hvor meget skal et trommesæt koste? Hvor lidt må det koste? Er der nogle mærker og fabrikanter, der er bedre end andre? Og ikke mindst: Hvor skal jeg købe det?

I denne artikel ser vi på, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe dit første trommesæt. Vi har fået hjælp af en af vores dygtige trommeundervisere, Søren J., som tog sin uddannelse på The Drummers Collective i New York. 

Mød vores underviser

 

Søren J.

  • Uddannet på The Drummers Collective i New York
  • Uddannet musikpædagog fra Det Alternative Rytmiske Konservatorium
  • BA fra Musikvidenskabeligt Institut
  • Studerer musikpædagogik på DPU.
  • Har skrevet trommebogen "Kadaboum" (udgivet i 2011).
  • Klik her for at se Sørens profil

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber mit første trommesæt?

 

Først og fremmest skal man beslutte sig for, om man vil investere i et akustisk eller elektronisk trommesæt. Søren plejer at anbefale enhver, der bor i hus at købe et akustisk trommesæt, da du skal ret langt op i prisniveau, før et elektrisk trommesæt kan matche et akustisk. Det kan godt ske, at et elektronisk trommesæt virker mere praktisk, men i det lange løb er et akustisk trommesæt mere allround anvendeligt.

Søren har flere gange oplevet, at elever med elektroniske trommesæt derhjemme har mistet gejsten for at spille, hvilket kan have noget at gøre med, at lyden simpelthen ikke er ret dynamisk i forhold til et akustisk sæt. Der er noget særligt tilfredsstillende ved at spille på ægte trommeskind og bækkener og mærke lyden opstå i rummet, frem for at få den serveret gennem højtalere eller hovedtelefoner.

Hvis man er forældre til et barn, som gerne vil spille trommer, kan man godt være bekymret for, at et akustisk trommesæt vil larme for meget. Dette er der dog råd for. Ved at installere "mesh"-trommeskind på trommerne er det muligt at spille lydløst, og man kan reducere lyden af et bækken kraftigt ved f.eks. at sætte tøjklemmer langs kanten. Jo flere klemmer, jo mindre lyd.

Hvor meget skal jeg bruge på mit første trommesæt?

Ifølge Søren kan det ikke svare sig at bruge under 2000 kr. på et trommesæt. Han anbefaler, at man til at starte med kigger efter et godt brugt trommesæt snarere end at købe et begyndersæt i en butik. Der er en tendens til, at de bækkener, man får som en del af et begyndersæt, er af for lav kvalitet. Det vil man måske ikke tænke meget over i starten, men med tiden vil det reducere spilleglæden og alligevel ende med at udgøre en ekstraudgift til nye, bedre bækkener.

Lige meget hvad kan det altid anbefales at spørge sin trommelærer til råds. Det smarte ved et trommesæt er forresten, at hvis der er en enkelt tromme eller et enkelt bækken, som du ikke kan lide lyden af, så kan du nemt skifte den ud uden at skulle erstatte hele sættet.

Skal jeg have noget ekstratilbehør til mit trommesæt?

Du får naturligvis brug for trommestikker for at kunne spille trommer. Her anbefales det, at du tager i en trommebutik og prøver nogle forskellige modeller af for at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Derudover skal du have et tæppe, dit trommesæt kan stå på. Det stabiliserer og skåner dit trommesæt og er absolut essentielt. Derudover skal du også have en trommestol at sidde på, hvis den ikke følger med trommesættet.

Hvor kan jeg købe et trommesæt?

Der findes mange butikker rundt omkring i landet, men Søren er selv særligt glad for Drumstick på Frederiksberg. Søren påpeger også, at selvom det giver fin mening at købe på nettet, så bør man også støtte de fysiske butikker, da det er her, du i fremtiden kan få dit trommesæt repareret, og det tit er her du vil kunne få den mest personlige vejledning.


 

Få undervisning i dit instrument

 

Ønsker du at få undervisning af en dygtig underviser med relevant uddannelse og flere års erfaring, så tilbyder Musikundervisning.dk undervisning i trommespil flere steder i landet. Du kan her se, hvor du blandt andet har mulighed for at få trommeundervisning:

 
 

 
 

Hvem er Musikundervisning.dk?

 

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores trommerundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].