Christina

Christina

Christina

(9)

Om Christina

Musicalperformer og underviser i sang, rytmisk sang, sangdramatisering og indlevelse. Christina er professionel uddannet musicalperformer, sanger, skuespiller og danser, med træning fra bl.a. Det Danske Musicalakademi Fredericia, Performing Center Austria Wien, Move'n Act Århus, samt talrige private undervisere og workshops. Hun har medvirket i adskillige musicals, revy, et stort ABBA-show i Hermans, været solistsanger på krydstogt, solist til koncertarrangementer, skuespiller, kirkesanger, sangerinde i jazz/swing-trio, og optrådt på scenen for Det Kongelige Teater. Hun startede selv i Århus' musikmiljø som barn, og tilbyder her undervisning indenfor sangteknik, musical, udtryk, sangdramatik og indlevelse.


Om Christinas undervisning
Sangteknisk arbejdes der med en skønsom blanding af : musical mix voice, Estill teknik (udgangspunkt i Klaus Møller), en smule CVT (Sadolin teknik), elementer fra Bel Canto og klassisk sangteknik, samt mange fysiske principper og øvelser fra Anne Rosing Metoden. Alt sammen bundet sammen af sangteorien om 'Stemmens 4 Retninger' efter princip af Perrin Manzer Allen (US/DE). Herunder et stort fokus på afspænding af nakke, kæbe, kropsholdning og lign. og en sund, afslappet 'sangerholdning' når der synges. Det skal være behageligt at synge og sangteknikken skal være stærk, men hvile 'ovenpå' en stor vejrtrækning. Sangdramatisk arbejdes der ud fra teknikken “Acting Songs”, udviklet af den amerikanske New York baserede skuespiller og musiker, David Brunetti, som Christina selv er elev af.

Christina modtager løbende sangteknisk træning, og har i løbet af efteråret 2021 taget 4 mdr. løbende sangteknisk efteruddannelse v. sanger og sangcoach Anne Hjort og psykoterapeut Lars Bjørn-Hansen, med udgangspunkt i Anne Rosen Metoden, manuel strubemassage, samt nervesystemets og følelsernes påvirkning af mennesket (og dermed sangeren).


Undervisning i sang
• Kropsligt opvarmningsprogram for frigørelse af vejrtrækning, hals og nakke.
• Herunder øvelser for vejrtrækning, luftkontrol og luftkapacitet.
• Øvelser for vokal styrke og smidighed i stemmen ved klaveret, udvidelse af ambitus.
• Grundarbejde med en sang, herunder øvelser for detaljerne i den tekniske udførelse.
• Arbejde med frihed og “levering” af sangen. Styrke teknikken - så slippe den når der 'performes'.

Undervisning i sangdramatisering - “Acting Songs”
• Enkelte opvarmningsøvelser for stemmen.
• Arbejde med sangteksten alene, som en skuespillertekst, herunder “situationen” eller “de givne omstændigheder”.
• Karakterarbejde, modtagerforhold, mål og forhindring i tekstens historiefortælling.
• Koblingen mellem tekst og sangens “begrænsninger”.
• Helheden; tekst, fortælling, udtryk, sangen, toner, fortælling, indlevelse.
• OBS: der vil være en del forberedelse forud for hver lektion, bl.a. udenadslære af din valgte sang og tekst.

Første lektion
Christina vil altid gerne høre hvad du tidligere har sunget, hvor du “kommer fra” rent musikalsk, og naturligvis hvor du gerne vil hen i jeres arbejde sammen. Alt efter hvad dét er, har I forud for første lektion aftalt noget forberedelse fra din side (evt. medbragt sang eller forberedelse til sangdramatisk arbejde). Til første lektion : anbefales 60 minutter (eller mere), herefter min. 45 minutter pr. lektion men meget gerne mere.

Er du begynder mht. teknik, vil I arbejde meget med vejrtrækning, støtte, sunde vaner, basale stræk og øvelser for stemmen, samt hvad du evt. ønsker at arbejde med og blive bedre til. Dertil enten sange du selv vælger eller sange Christina medbringer.

Er du erfaren sanger og har et specifikt ønske til eks. musicalteknik, vil I arbejde udfra den teknik du allerede har, og udvide forståelsen i den retning du ønsker at udvikle dig hen imod.

Er du sanger eller skuespilinteresseret, som gerne vil arbejde med indlevelse, sangdramatik og tekst, vil I først og fremmest tage udgangspunkt i en sang du kommer med, en tekst som siger dig noget særligt, og som udgangspunkt bruge den sangteknik du allerede har, dvs. der vil ikke blive brugt megen tid på sangteknik som sådan (medmindre du har specifikke ønsker om hjælp til teknik).

Søger du optagelse på uddannelsen som musicalperformer el.lign., hjælper Christina dig gerne med forskellige elementer af musicalsang og performance, forud for dine optagelsesprøver.


Anbefalinger
Til første lektion anbefales min. 60 minutter (gerne mere)
Til sangteknik anbefales min. 45 minutter pr. lektion.
Til sangdramatisk indlevelse i teknikken Acting Songs anbefales min. 60 minutter.
Til både sangteknik og sangdramatisering anbefales min. 90 minutter.

Christina underviser desuden kun elever der er fyldt 16 år, med mindre en yngre elev har stor vokal kunnen og søger særlig musicalteknisk træning.

Undervisningssted
Undervisningen foregår på privatadresse i Århus N., tæt ved DR, Letbanen (Nehrus Allé) og busser, ikke langt fra motorvejen.
Hvis der i enkelte særlige tilfælde er behov for at undervise andet steds, eks. aftentider eller med behov for mere plads til f.eks. performancecoaching eller brug af lydteknisk udstyr, er det som udgangspunkt eleven der skaffer relevant lokale - Der tillægges kørselsgebyr i prisen.

Priser

Fra 359,20 DKK / 45 min.

Ved køb af klippekort til 20 lektioner.

Underviser i:

Sang, Musical, Rytmisk sang, Stemmetræning, Stemmetræning, Stemmetræning

Ugedage:

 

Niveauer:

Begynder / Let øvet / Øvet / Avanceret / Professionel

Aldersgrupper:

Teenagere / Voksne / Seniorer

Anbefalinger af Christina

5 (9)

Christina M.

Oprettet den 23/02/23

Jeg kan varmt anbefale Christinas undervisning. Hun er altid velforberedt og nærværende, samt god til at sætte sig ind i de ønsker og forventninger jeg har til min undervisning. Hun har givet mig dybdegående øvelser og værktøjer, til at forbedre både sangerkroppen og sangstemmen. Med disse øvelser, har jeg på få måneder fået styrket mine grundlæggende teknikker, omkring vejrtrækning og sangteknik, hvilket har forbedret min sang betydeligt.

Mette W.

Oprettet den 03/12/22

Jeg er enormt glad for min undervisning hos Christina. Hun er grundig og meget lydhør overfor mine ønsker, spørgsmål og behov. Hendes smittende begejstring for fagets grundsubstans, stemmens og kroppens sammenspil, og hendes evne til at formidle øvelser og ny viden til mig har været fantastisk berigende og lærerigt. Som ikke helt ny sanger, men ret utrænet i disciplinen, fandt hun frem til, hvor jeg var i min læring og begyndte der. Når jeg går fra en lektion, er jeg smittet af begejstring, altid klogere og samtidig fyldt af en tro på, at det nye kan læres med tiden. Dejlig følelse.

Josephine R. S.

Oprettet den 28/11/21

Christina er en fremragende underviser, som ikke spilder tiden. Hun har kendskab til en masse forskellige teorier og øvelser inden for sang, som hun trækker på i sin undervisning og har særligt fokus på, hvordan krop og stemme spiller sammen. Hun kan varmt anbefales!:)

Christina's fremhævede kompetencer

Uddannet fra Det Danske Musicalakademi Fokuserer på stærk sangteknik Tilbyder coaching i forbindelse med audition, optagelsesprøver mm. Specialiseret i sang-fortolkning

Det starter som regel her:

Gennemsnitlig svartid 30 t. og 42 min.

Undervisningssteder

 • Online

  Undervisningen foregår online via vores OnlineClassRoom

  Hos underviser

  8200 Aarhus N

  Ved elev

  Kørselstillæg 0 - 200 kr.

Hurtig til at svare

Svarer I gennemsnit nye elever inden for 48 timer.

Præsentationsvideo

Har en præsentationsvideo af sig selv.

Gode anbefalinger

Underviseren har mindst 3 anmeldelser fra elever og mindst 4 stjerner i gennemsnit.

Højt engagement

Mindst 75% af underviserens elever, tager mere end 5 lektioner.

Det starter som regel her:

Gennemsnitlig svartid 30 t. og 42 min.

Lignende undervisere

...