Find den rette underviser ved at søge nedenfor

Guitarundervisning

John S.

Underviser i Guitar Ukulele Sibelius Pro Tools

John har været professionel musiker i over 30 år og har en lang erfaring bag sig som underviser. H...


København N

200,00 kr.

pr. 30 min.

Søren J.

Underviser i Percussion Banddoktor Klaver Guitar Musikproduktion Sammenspil Trommer

Søren er uddannet på The Drummers Collective i New York, Det Alternative Rytmiske Konservatorium (...


Frederiksberg København N

225,00 kr.

pr. 30 min.

Kasper H.

Underviser i Guitar Bas Ukulele Trommer

Kasper er uddannet musiklærer og har praktiseret undervisning i klassisk guitar, allround guitar, e...


Roskilde

185,00 kr.

pr. 30 min.

Mikael V. T.

Underviser i Guitar

Mikael er 34 år og har undervist på både aftenskoler, musikskoler, en højskole, en ungdomsskole,...


Aalborg SØ

185,00 kr.

pr. 30 min.

Camilla F.

Underviser i Klaver Sang Sang og klaver Guitar Sang og guitar Musikteori Bas

Camilla har spillet musik i mange år med hovedinstrumenter i klaver samt sang, og er uddannet i mus...


Aalborg Aalborg Centrum Bjerringbro

200,00 kr.

pr. 30 min.

Annette J.

Underviser i Sang Rytmisk sang Sang og guitar Sang og klaver

Anette underviser udelukkende elever 60 minutter af gangen. <br /> <br /> Annette er uddannet sanger...


Aarhus C

250,00 kr.

pr. 30 min.

Niels W. K.

Underviser i Bas Kontrabas Klaver Banddoktor Musikteori Guitar Trommer

Niels er uddannet bachelor i Musikvidenskab fra Københavns Universitet. Niels har undervist i musik...


Brønshøj

185,00 kr.

pr. 30 min.

Buster B.

Underviser i Guitar Djembe Musikteori Musikproduktion

Buster er under uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium på linjen Rytmisk Musik & Bevægelse...


Aarhus C

185,00 kr.

pr. 30 min.

Jacob S.

Underviser i Sangskrivning Klaver Guitar Musikproduktion

Jacob har studeret musik i USA og England og har en cand. mag. i musikvidenskab og engelsk fra Købe...


København N

250,00 kr.

pr. 30 min.

Max W.

Underviser i Guitar

Max er en dygtig og anerkendt guitarist/sanger der siden slut 80’erne årligt har spillet mere end...


Aarhus C

200,00 kr.

pr. 30 min.

guitarundervisning

Guitaren

Guitaren er et velkendt instrument, som spiller en stor rolle i de fleste musikalske konstellationer. Dens alsidighed gør den til en del af mange genrer, hvor den både kan indgå i rytmesektionen af et band eller som soloinstrument.

Når det kommer til guitaren, er der mange forskellige variationer af instrumentet, som er lavet til forskellige formål, f.eks. er elguitaren meget velkendt i den moderne musik og har en stor tilstedeværelse i eksempelvis pop- og rockgenrerne.

Modtag guitarundervisning

Ønsker du at lære eller at blive bedre til at spille på guitar? Så er det en god idé at modtage guitarundervisning af en erfaren guitarunderviser. Musikundervisning.dk har kun kompetente og dygtige undervisere, som alle her flere års erfaring med musik. Dette sikrer, at du får mest muligt ud af din undervisning og bliver endnu bedre uanset niveau og alder.

Skal jeg have min egen guitar?

Når du starter med guitarundervisning er det altid en god idé at have din egen guitar, da du herved har mulighed for at øve dig mellem lektionerne. Hvis du er ny guitarist, kan det dog være en idé at vente til efter et par lektioner guitarundervisning, så du er sikker på, at du vil fortsætte med at spille på guitar. Det er altid en mulighed at modtage vejledning fra din musikunderviser eller Musikundervisning.dk, hvis du er i tvivl om, hvilken guitar du skal købe. Du kan også her læse mere om vejledning og gode råd til køb af guitar og at lære at spille på guitar og bas.

Fleksible løsninger hos Musikundervisning.dk!

Hos Musikundervisning.dk har vi flere forskellige løsninger inden for guitarundervisning. Det er muligt at modtage duoundervisning eller fleksibel soloundervisning, som planlægges fra gang til gang. Selve undervisningen kan både foregå hos underviseren, i et tilknyttet øvelokale eller hjemme ved eleven - alt efter, hvad der passer underviser og elev. Der er altså rig mulighed for skræddersy et undervisningsforløb til dine behov og ambitioner. Du kan se de enkelte underviseres undervisningssteder på deres profiler ovenfor.

Vælg den rigtige guitar

Når du begynder med guitarundervisning, er det vigtigt at finde en guitar, der er god at sidde med og spille på. Derfor kan det stærkt anbefales at tage ned i den lokale musikforretning og prøve de forskellige typer af. Overordnet set findes der 3 guitartyper: Spansk/klassisk guitar, western-guitar og elektrisk guitar. Spansk/klassisk guitar og western-guitar er begge akustiske guitarer, som selv frembringer lyd, hvorimod den elektriske guitar har brug for en forstærker, før der kommer lyd.

Alle guitarer er forskellige i lyd, udseende og brugervenlighed, og det er vigtigt at finde den guitar, der passer én bedst. I forhold til brugervenlighed kan det pointeres, at der mellem de 3 ovenstående guitartyper er stor forskel. En spansk guitar har f.eks. et stort gribebræt (der hvor man placerer sine fingre), så det er lettere at tage akkorder og greb. Har du en mindre hånd, kan det dog være en fordel med en western- eller en elektrisk guitar, da disse har et mindre gribebræt. Til gengæld har sidstnævnte to guitartyper stålstrenge, hvilket kan føre til mere ømme fingerspidser i starten. Guitarundervisning bliver kun sjovere, når du har fundet den rigtige guitar for dig.

Lyden er også meget forskellig i de tre guitartyper. Den elektriske guitar er den, vi kender fra det meste moderne musik i radioen. Mange vælger den, da man med hjælp fra effektpedaler kan få guitaren til at lyde på tusind forskellige måder. Den akustiske guitar er derimod ikke helt så hyppigt brugt, da dens lyd er mere ensformig. Til gengæld er der mange, der bruger den akustiske guitar som begynderguitar, da man ikke behøver en forstærker, kabler og lignende for at kunne spille.

Står du og skal til at købe din egen guitar? Så får du her nogle tips til, hvilke ting du skal lægge vægt på, inden du træffer det endelige valg.

Spansk guitar

Vælger du en akustisk guitar, står det næste valg mellem en klassisk spansk eller en western-guitar. Den spanske guitar (også kaldet nylonstrengsguitaren) bliver tit anbefalet som begynderinstrument, fordi man mener, at den er nemmere at spille på sammenlignet med en western-guitar, som har stålstrenge. Som tidligere nævnt er disse to udformet noget forskelligt, og der er to væsentlige forskelle, man bør overveje som nybegynder.

Den spanske guitar har et bredere gribebræt, så der er bedre plads til fingrene, og den har nylonstrenge, som er blødere, så man undgår alt for ømme fingerspidser. Det bredere gribebræt kan dog være et problem, hvis man har korte fingre eller en lille hånd, da man så kan have svært ved at nå de lidt mere besværlige greb.

En anden fordel er, at det er nemmere at få tonerne til at lyde godt og klinge rent, netop pga. de bløde strenge. Den spanske guitar er velegnet til sange omkring lejrbålet, sange i stuen eller mindre venues, da volumen ikke er så høj - medmindre man erhverver sig en spansk guitar med pickup eller sætter en mikrofon foran den og smider den ud over et lydanlæg.

Western-guitar

Western-guitaren har som sagt stålstrenge, som er lidt hårdere ved fingrene. Dette går dog over, da fingrene i løbet af kort tid danner hård hud, og så mærker man intet. Fordelen ved western-guitaren er, at den har et smallere gribebræt, som gør det nemmere at tage akkorderne, hvis man ikke har så lange fingre.

Elektrisk guitar

Den elektriske guitar er en lidt mere kompakt udgave af western-guitaren. Udformningsmæssigt er de næsten ens; den elektriske guitar er dog lidt tyndere, lavet i mere massivt træ og vejer ofte lidt mere.

Som førnævnt siger den elektriske guitar ikke noget i sig selv, og man er derfor nødt til at anskaffe sig en forstærker, før der kommer noget brugbar lyd. Som nævnt ovenfor er en af den elektriske guitars forcer, at man kan få en masse forskellige effektpedaler til den, så man kan modulere lyden i alle mulige forskellige retninger.

For alle typer guitarer kan det anbefales at få den justeret, hvis man begynder at bruge rigtig meget tid med den. En justering vil sige, at man går ind og skruer på diverse småting inde i guitaren, som kan gøre den lidt mere behagelig at spille på. Dette er noget, de kan hjælpe med i den lokale musikforretning, og det anbefales, at det kun gøres af en fagmand.

En anden fordel er, at lyden er renere, og der er noget mere volume i lyden. Western-guitaren er velegnet også til små venues, men også større forsamlinger. Den kan, ligesom den spanske, også købes med pickup, eller man kan sætte en mikrofon foran den og smide den ud over et lydanlæg.

Vi udbyder guitarundervisning i dit område

Vi udbyder guitarundervisning i (næsten) hele Danmark. Her kan du finde guitarundervisning i Danmarks største byer. Står din by ikke listet herunder, så kan du bruge vores søgefunktion til at finde guitarundervisning i nærheden af dig.

 1. Guitarundervisning i København
 2. Guitarundervisning i Aarhus
 3. Guitarundervisning i Aalborg
 4. Guitarundervisning i Odense

Introduktion til guitaren

Denne vejledning er farvekodet som set på illustrationen nedenunder. 1. bånd lige under broen er gult og 2. bånd orange, 3. bånd er rødt osv.

Fra den tykkeste streng på guitaren har vi strengene, E, A, D, G, B og E. Når disse skal stemmes, kan man enten lytte sig frem til de rigtige, f.eks. vha. et klaver, eller man kan få fat i en guitartuner. Som nybegynder anbefaler vi, at du bruger en guitartuner. Der eksisterer et hav af forskellige tunere: Små tunere, der kan sidde på guitaren, tunere, der kan kobles til guitaren via kabel, og endda apps til ens smartphone.

Du stemmer guitaren ved at dreje på stemmeskruerne. Som udgangspunkt løsner du stemmeskruerne, så strengene bliver for dybe, hvorefter du strammer dem, indtil du når den ønskede tone.

Akkorder

Her ser vi en A-dur akkord. Ud fra akkordskemaet kan vi se, at vi skal trykke ned på tre strenge, D-, G- og B-strengen, og de skal trykkes ned i andet bånd (orange bånd). Foran den første E-streng har vi et kryds, som betyder, at vi ikke skal slå denne streng an. Foran A-strengen og den lysere E-streng har vi et o, som betyder, at vi spiller på en løs streng. Når vi slår strengene an, så gør vi det over guitarens klanghul. Det gør vi, da guitarens lyd dannes via klanghullet.

Her ser du en liste over de mest basale akkorder

Guitarskalaer

Guitarskalaer er de toner, som passer til den givne toneart. Disse toner bruges hyppigst til at lave temamelodier eller soloer til din sang. Eksempel på de forskellige skalaer:

 1. Pentatonskalaen (dur)
 2. Pentatonskalaen (mol)
 3. Durskalaen
 4. Molskalaen (æolisk)

Barré-akkorder

Barré-akkorder er et begreb, man som regel stifter bekendtskab med, efter man har lært de basale ting på en guitar. I starten vil man hade det, men efter noget øvelse bliver det en essentiel del af de fleste guitaristers guitarspil. Så snart man kender til teknikken, vil man på en meget simpel og let måde være i stand til at spille alle grundlæggende akkorder.

Det besværlige ved teknikken er, at det i starten er hårdt for fingrene, da det kræver flere fingermuskler, end hvis man tager de normale akkorder. Den eneste måde at lære denne teknik er masser af øvelse.

Et par gode råd til nye guitarelever

Hvis man er nybegynder på guitaren og dermed helt ny i faget, følger her nogle råd og tricks, som kan være en hjælp undervejs.

Øv dig gerne dagligt

Sørg for at finde tid til at øve dig, gerne dagligt, hvis det kan lade sig gøre. I starten er det klogt at spille og øve regelmæssigt i korte og mindre omgange. 10-15 minutter to gange dagligt i en uge er langt mere givende end en hel time én dag om ugen. Sørg for at have guitaren inden for rækkevidde derhjemme, så du lige kan tage en akkord eller to - i et moment for sig selv.

Hård hud

Derudover skal fingrene, som man tager greb og akkorder med, danne hård hud på spidserne, og hænderne/fingrene skal vænne sig til nye bevægelser og positioner. Den slags tager tid, og det er derfor klogt at være tålmodig. Hermed undgår du også lettere at få skader.

Træn dine fingre

Udover at strengene er hårde for fingrene, vil du også opleve, at dine fingermuskler skal trænes og smidiggøres. Som guitarist skal dine fingre i nogle yderst krævende stillinger. Dette kan i enkelte tilfælde afhjælpes ved at sidde ned med guitaren frem for at stå op. Sørg for, at dine fødder er lige på jorden, og at guitaren vægter på dit lår. Hvis du føler, at guitaren glider, kan dette afhjælpes vha. en lavere stol eller ved at krydse benene.

Pas på din guitar

Guitaren fortjener at have sit eget etui (guitarkasse, bærepose, gig-bag eller lignende), så du har mulighed for at tage den med omkring. Det er også en rigtig god idé at anskaffe et godt guitarstativ, så den kan stå fremme og dermed få sin plads i dit hjem. Dermed vil du formodentlig oftere gribe ud efter den, og du slipper for at stille den op ad møbler eller lignende, hvor den nemt kan vælte eller komme til skade.

Hav altid ekstra strenge

Det er en god idé altid at have et nyt sæt strenge liggende i guitarkassen. Hvis en streng springer, kan du skifte den med det samme; guitaren skal jo helst ikke ende som en cykel, der ruster, bare fordi den er punkteret og flad… Samtidig går der oftest længere tid, inden man får det gjort, hvis man ikke har strengene ved sig.

Plej din motivation

Til sidst er det vigtigt, at du får vedligeholdt din motivation for at spille guitar. Måden, du kan ’pleje’ din motivation på, er f.eks. ved at spille sange, som du synes er sjove. Sange, som du elsker at høre igen og igen. Når du føler, at du har fået styr på at spille sangen alene, kan du eventuelt prøve at lytte til sangen, imens du spiller med.

Søger du undervisning i et andet instrument?

Hvis du har mod på at prøve kræfter med et andet instrument, så tilbyder Musikundervisning.dk også

 1. Saxofonundervisning
 2. Klaverundervisning
 3. Sangundervisning
 4. Ukuleleundervisning
guitarundervisning

Kontakt?

Hvis du står med nogle ubesvarede spørgsmål, så er Musikundervisning.dk altid klar til at hjælpe dig. Vi kan både være behjælpelige med at finde den rette underviser, eller hvad den rette løsning er for lige præcis dig. Kontoret kan kontaktes alle hverdage på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected]. Vi glæder os til at høre fra dig!

Gå til forside

Vores kunder elsker Musikundervisning.dk

"Min datter Alba er blevet undervist i guitar af Anne, og har været meget glad for det."

5 ud af 5

Tomas - Far til elev hos Musikundervisning

Musikundervisning.dk | Skabt med kærlighed til musikken | Musikk-undervisning.no | Muziekonderwijs.nl | MusicTutors.co.uk