Lær om ukulelen

Kort om ukulelen

Ukulelen er et strengeinstrument med fire strenge, som ved første øjekast kan minde om en lille guitar i opbygningen. Instrumentet fungere ud fra samme principper som en akustisk guitar, men har dog sin helt egen og unikke lyd, samt særegnede akkorder.

Ukulelens historie

Ukulelen stammer, så vidt man ved tilbage fra år 1879, hvor den ankom til Hawaii med skib. Manuel Nunes, João Gomes (som havde taget ukulelen med) og João Fernandes var alle passagere på skibet, disse tre mænd udviklede sammen ukulelen, som vi kender den i dag.

Du kan her læse mere om vejledning og gode råd til at spille på ukulele.

Ukulelen blev hurtigt det mest kendte instrument på Hawaii og alle der havde lært at spille på instrumentet elskede det. Indbyggerne på Hawaii var meget imponeret over musikken og over hvor hurtigt fingrene fløj hen over strengene når man spillede på instrumentet. Det hurtige fingre spil gjorde at indbyggerne begyndte at kalde instrumentet for ukulele, som betyder “hoppende lopper/lus”.

Omkring år 1915 kom ukulelens popularitet til resten af USA. Populariteten startede i San Francisco og spredte sig hurtigt gennem landet. Efterspørgslen efter det lille instrument øgedes hurtigt og snart var ukulelen også kendt i England.

Kaialiilii Kamaka

I 1910 var det kun Manuel Nunes der fortsat producerede ukuleler, men da efterspørgslen var blevet så stor var han nødt til at få sig en lærling. Lærlingen blev Kaialiilii Kamaka.

Kaialiilii Kamaka videreudviklede de senere år ukulelen så man kunne købe den i forskellige træsorter og faconer. I dag kan du stadig købe en Kamaka ukulele, da Kaialiilii Kamaka’s efterkommere har overtaget virksomheden samt traditionen.

Ukulelen i dag

I dag er ukulelen fortsat kendt på Hawaii, men også i USA og Europa . I dag findes der desuden forskellige størrelser af ukuleler, som skal stemmes forskelligt.

Hvis du kunne tænke dig undervisning i dette traditionerrige instrument, har vi hos Musikundervisning.dk undervisere, som står klar til at undervise dig. Se vores ukuleleundervisere her!

Hvem er Musikundervisning.dk?

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores musikteoriundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].