Sådan godkendes undervisere på musikundervisning.dk

Hver eneste underviser på Musikundervisning.dk har været igennem en individuel evaluering før deres profil bliver offentliggjort, hvor vi har tjekket at deres faglighed og erfaring lever op til vores standarder. Vi tjekker også at de har en ren børneattest og straffeattest inden vi godkender dem. Det er en del af den service du får, når du finder undervisning via Musikundervisning.dk.

 

Alle undervisere skal sende en ansøgning

Når en potentiel underviser ansøger om at blive underviser via vores ansøgningsformular, bedes de indsende et CV sammen med deres ansøgning samt evt. eksamensbeviser. Vores undervisere har som regel en videregående uddannelse inden for musik og mange har også pædagogiske uddannelser.

 

Krav til undervisernes kvalifikationer og erfaring

Som udgangspunkt er det krav at underviserne kan dokumentere at de har erfaring med at undervise fra et andet arbejde samt en hel- eller delvist gennemført uddannelse fx fra et konservatorium, pædagog- eller lærerseminarium, musicalakademiet eller lign. Musikfaget er dog et fagligt område, som man kan komme til at mestre på mange forskellige måder måder, og der kan derfor gøres undtagelser til kravet om faglig relevant uddannelse.

 

Undtagelser til kravet om faglig relevant uddannelse

Der kan gøres skønsmæssige undtagelser fra kravet om faglig relevant uddannelse for særligt kvalificerede undervisere. Det kan fx være undervisere, der har mange års erfaring som professionel udøvende musikere, eller undervisere i musikproduktion og sangskrivning, som har skrevet hits med millioner af afspilninger på radio eller streamingtjenester som Spotify, Tidal, Apple Music og lign, og som på den måde kan dokumentere at deres musikfaglige niveau er meget højt. 

 

Alle får tjekket at de har rene børne- og straffeattester

Alle undervisere får tjekket at de har en ren børne- og straffeattest før de kan godkendes. Vi indhenter attesterne direkte fra Rigspolitiet, så ingen har mulighed for at forfalske sine dokumenter. Det mener vi er det mest ansvarlige.

 

Løbende evaluering: Derfor er anmeldelser vigtige

Vi laver løbende evalueringer af underviserne og holder øje med de anmeldelser som underviserne får af deres elever, så vi opfanger det hurtigt, hvis der er noget der kunne blive bedre. Derfor opfordrer vi også alle elever til at give anmeldelse både af os og af underviserne, og heldigvis kan vi glæde os over at eleverne på Musikundervisning generelt efterlader rigtig gode og positive anmeldelser. Det er vi naturligvis glade for, for vi vil gerne være det bedste sted i at finde undervisning i musik i Danmark.

 

Ansvarlighed over for underviserne

Hos musikundervisning.dk mener vi ikke blot at vi skal opføre os ansvarligt over for eleverne, vi skal selvfølgelig også opføre os ansvarligt over underviserne. Derfor har vi, som første og eneste private udbyder af musikundervisning i Danmark, tegnet en overenskomst med Dansk Musiker Forbund (DMF), der skal være med til at sikre rimelige løn- og arbejdsvilkår for underviserne på Musikundervisning.dk så vi kan blive ved med at tiltrække de mest ambitiøse, engagerede og motiverede undervisere. Du kan læse mere om overenskomsten på DMF’s hjemmeside her. 


 

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores individuelle godkendelsesproces, er du altid velkommen til at sende os en e-mail på [email protected].