Guide til køb af strenge til klassisk guitar

En klassisk guitar bliver også kaldt en spansk guitar, begge udtryk dækker over den samme type guitar. Denne type guitar kræver en anden type strenge end en western guitar. Hvis du har en western guitar bør du kigge på vores guide til western guitar strenge.

 

Tidligere blev denne type guitarstrenge lavet af dyretarme, men i dag er de lavet af nylon. Nylonstrenge kan komme i forskellige farver, tensions og selvfølgelig kvaliteter. De dyreste strenge er desuden belagte, hvilket betyder, at de er dækket af et materiale, der får dem til at bevare lyden i længere tid, og derfor ikke så ofte behøver at blive skiftet.

 


Hvilke strenge skal jeg bruge til min guitar?

 

Når du vælger strenge til din klassiske guitar, er det vigtigt at gå efter nylonstrenge og ikke stålstrenge. Stålstrenge er egner sig til western guitarer, men kan faktisk beskadige din klassiske guitar. Nylonstrenge er det rigtige valg for klassiske eller spanske guitarer. Det er også en god idé at vælge strenge fra et kendt mærke for at sikre, at de holder længere og lyder godt.

 


Tension

 

Guitarstrenge kommer i forskellige tensions. De mest almindelige valg er "normal" eller "medium". Der er også "high," der giver mere lyd, og "low," der er blødere. Hvis du er i tvivl, er det sikre valg "normal" tension.

 


Montering

 

Når det kommer til at montere strengene, er det vigtigt at være opmærksom på enderne. Klassiske nylonstrenge har en sløjfe i enden og skal bindes fast på guitaren. Ball-end strenge har en kugle i enden, hvilket gør dem hurtige og nemme at montere. Hvis du er usikker på hvilken type du skal bruge, kan du med fordel købe en ball-end streng. Du kan nemlig bare klippe kuglen af for at lave en loop-end i stedet.

Du kan lære mere om montering og stemning af din guitar i vores guide til at stemme og skifte strenge.

 


Tykkelse

 

Nylonstrengene på en guitar varierer i tykkelse. De måles oftest i tommer og ligger normalt omkring disse tykkelser:

  1. streng: 0,028
  2. streng: 0,032
  3. streng: 0,040
  4. streng: 0,030
  5. streng: 0,036
  6. streng: 0,042

I modsætning til stålstrenge, er tykkelsen på nylonstrengene til gengæld ikke så vigtig. Her er det tension der, som beskrevet ovenfor, er det vigtige.

 


Find en guitarunderviser

 

Hvis du står med et ønske om at lære at spille på guitar, eller at blive endnu bedre end ud er i forevejen, så udbyder Musikundervisning.dk guitarundervisning rundt omkring i hele landet. Du kan herunder læse mere om vores undervisere i:

 

Se alle vores kvalificerede guitarundervisere her!

 

Til toppen


 


Hvem er Musikundervisning.dk?

 

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores guitarundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].

 

Til toppen