Det kongelige danske musikkonservatorium

Det kongelige danske musikkonservatorium

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium er beliggende på Frederiksberg i København. Det blev grundlagt i 1867 og er derved landets ældste musikkonservatorium. Uddannelserne er både åbne for danske og internationale studerende, hvilket skaber et spændende studiemiljø. Musikkonservatoriet er desuden et af Danmarks største med hele 370 studerende.


Uddannelser


På konservatoriet i København er der mulighed for at studere en 3-årig bacheloruddannelse efterfulgt af en 2-årig kandidatuddannelse. Derudover kan man læse orkesterdirektion som tager 3-4 år, solist der tager 2 år samt opera der tager 3 år. Af specifikke uddannelser kan man nævne solist, almen musiklærer, ensemble, hørelære, komposition, musikleder, kirkemusiker, tidlig musik og tonemester.


Ansøgning og optagelse


For at blive accepteret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium skal man ligesom på de andre konservatorier til en optagelsesprøve. Disse prøver varierer alt efter, hvilket instrument, og hvilket studie man har valgt. Derudover skal alle til en optagelsesprøve i de almene fag. Først og fremmest er der en prøve på 2½ time i teori og hørelære, og derefter er der for de fleste en klaverprøve på 10 minutter. Til klaverprøven vil man blive testet i alt fra skalaer til prima vista.
Vil man søge ind på dette konservatorium, skal man være opmærksom på ansøgningsfristerne, som ligger den 1. december for bachelor, kandidat samt orkesterdirektion og den 1. februar for solistuddannelsen og operauddannelsen.


Bliv klar til optagelsesprøven


Har du brug for et lille ekstra skub for at blive klar til optagelsesprøven? Musikundervisning.dk har kvalificerede undervisere i hele landet som kan hjælpe dig med at opnå din drøm.
Hvem er Musikundervisning.dk?


Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores musikundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].