Guide til køb af din første cello

Guide til køb af din første cello

At købe sit første instrument kan være en overvældende oplevelse. Der er så mange instrumenter på markedet, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilket man bør vælge. Hvor meget skal en cello koste? Hvor lidt må den koste? Er der nogle mærker og fabrikanter, der er bedre end andre? Og ikke mindst: Hvor skal jeg købe den?

I denne artikel ser vi på, hvilke overvejelser du skal gøre dig, når du skal købe din første cello. Vi har fået hjælp af en af vores dygtige celloundervisere, Eva K., som har spillet cello hele sit liv.

Mød vores underviser


Eva K.

  • Har diplomuddannelser fra både Rusland, Italien og Tyskland
  • Har solistuddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium
  • Har været solocellist i flere større opsætninger
  • Har bl.a. spillet med The United Europe Chamber Orchestra i Milano, Italien
  • Har mange års undervisningserfaring fra bl.a. Nordfyns Musikskole
  • Klik her for at se Evas profil

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber min første cello?


Når man starter som cellist, er man ikke så kritisk over for et instruments klang, og derfor kan man måske godt tænke, at man sagtens kan købe en cello i den billige ende. Men ifølge Eva kan det bestemt ikke svare sig, da man hurtigt får trænet sit øre, og hurtigt kan blive skuffet over lyden, der kommer fra det billige instrument.

Eva anbefaler, at man køber sin cello hos en ekspert, og særligt at man holder sig fra at købe den online.

Hvilken cello bør jeg købe til mit barn?

En almindelig cello er for stor til, at et barn kan spille på den, så hvis du skal købe til dit barn bør du først læse denne artikel.

Hvor meget skal jeg bruge på min første cello?

Eva anbefaler, at man tænker langsigtet, når man skal købe sin første cello. En god cello kan have stor positiv betydning for din entusiasme og motivation for at spille på instrumentet, og derfor mener Eva, at det godt kan svare sig at gå efter en god cello i mellemklassen. Disse ligger typisk i et prisleje omkring 35.000-45.000 kr. Eva fastslår i den forbindelse, at den absoluttet minimumsgrænse 10.000 kr.

Ifølge Eva er nyere kinesiske celloer af god kvalitet og kan derfor anbefales til nybegyndere.

Skal jeg have noget tilbehør til min cello?

Du skal regne med som minimum at investere i et stativ til din cello, og derudover er det en god idé at købe en kasse eller taske til transport.

Hvor kan jeg købe en cello?

Hvis man leder efter en cello i den billigere ende, anbefaler Eva Hertz Music, hvor der også er mulighed for at leje instrumenter.

Hvis man er parat til at spendere lidt mere, anbefaler Eva, at man eventuelt kontakter Susanne Kiessling på kiessling.dk eller Ulf Eriksson på ulferiksson.com.


Find en cellounderviser


Ønsker du at få undervisning af en dygtig underviser med relevant uddannelse og flere års erfaring, så tilbyder Musikundervisning.dk undervisning i cello flere steder i landet. Du kan her se, hvor du blandt andet har mulighed for at få celloundervisning:
Hvem er Musikundervisning.dk?


Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores celloundervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon50 50 12 03 eller mail [email protected].