Salmebogen

Længe leve Salmebogen

Kirkens salmer har flere hundrede år på bagen, og mange nye melodier er kommet til, siden Grundtvig og co. dominerede det danske repertoire. Vær med til at holde liv i en vigtig musiktradition ved at synge de gode melodier, stimulere ånden og dyrke fællesskabet.

Salmesang er en stærk og levende tradition i folkekirken, men salmerne er langt fra kun for de kristne. Salmebogen rummer et væld af sangbare og slidstærke melodier, som alle uanset religiøs overbevisning kan have glæde af at spille og synge.

Salmebogen indeholder salmer helt tilbage fra reformationen i 1536, og bogen er løbende blevet revideret, mens gamle salmer er taget ud og nye er kommet til.

Salmebogens lillesøster

I 2017 udkom Salmebogens “lillesøster” Kirkesangbogen med nye salmer fra bl.a. Teitur, Steffen Brandt, Anne Linnet, Sys Bjerre, Lars Lilholt og Jonas H. Petersen fra Hymns From Nineveh. Den først salme i Kirkesangbogen har nummer 792 og samlingen skal betragtes som en forlængelse af og et appendix til Salmebogen.

— En af mange glæder ved at synge salmer, synes jeg, er, at de både rummer fremdrift og gentagelse, siger sangskriver Mikael Rahbæk Andreasen, som har skrevet fire nye salmemelodier til Kirkesangbogen.

Mikael er hovedmanden bag Kloster, som i 2016 vandt den prestigefyldte Steppeulven-prisen i kategorien Årets Komponist.

- En melodisk fremdrift, der afsluttes eller dør ved et vers’ afslutning for så igen at opstå ved næste vers’ begyndelse. Lidt som tiden og årets gang. Som i fællesskab at synge en form for naturens cyklus ind i kroppen. Det tror jeg ikke er usundt, tilføjer Mikael eftertænksomt.
Salmebogen og Kirkesangbogen er i dag blevet digitaliseret, så du kan finde teksterne og lytte til melodierne online. Med andre ord er der ingen hindring for, at du kan gå i gang med det samme, og vi hos Musikundervisning.dk kan kun opfordre til at dykke ned i den tidløse sangskat.

Sangundervisning med Musikundervisning.dk

Vil du lære at synge eller blot udforske flere teknikker og metoder inden for klassisk sang, rytmisk sang eller korsang? Så kom i gang med sangundervisning hos Musikundervisning.dk

Klik her og find din underviser allerede i dag!

Læs mere om sangundervisning med Musikundervisning.dk her:

Her kan du læse om de forskellige typer for sangundervisning hos Musikundervisning.dk, samt læse dig til hvad de forskellige typer indebærer

Hvem er Musikundervisning.dk?

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores undervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].