For institutioner

Bosteder

Musikundervisning.dk kan tilbyde unik og individuelt tilpasset musikundervisning og -forløb til bosteder. Det kan være til steder, der arbejder med mennesker med udviklingsforstyrrelser og/eller problemskabende adfærd. Vi sørger for at sammensætte det, der passer bedst til jeres ønsker og behov, og vi finder den eller de rette musikunderviser(e) til jer.

Hvilken musikundervisning skal I vælge?

Der er et utal af muligheder for, hvordan netop jeres aktivitets- eller botilbud kan give de tilknyttede borgere mere musik i deres hverdag. Hvis I har ønsker til en bestemt type undervisning, kan I trygt sende dem til os. Undervisningen vil altid foregå på de deltagendes præmisser, og der tages altid hensyn til hver enkelt elevs humør og tilstand.

Eksempler på musiktilbud:

  • Korsang

  • Band og sammenspil

  • Rytmikhold

  • Workshops (enkeltstående musiktilbud á 2-6 timers varighed

Som musikterapeuten Anne Steen Møller fortæller, er der særligt tre aspekter, der rent psykologisk har stor værdi i det musikalske arbejde med voksne med et udviklingshandicap:

  • “Musikken giver mening, fordi den for de allerfleste er en uadskillelig del af det at være menneske, og fordi den i sin grundform indeholder enkle strukturer, som kan opfattes både på et kognitivt og et følelsesmæssigt plan.

  • Musikken motiverer, fordi den kalder på vores opmærksomhed og vækker en nysgerrighed og lyst til at være aktiv, til at lytte eller til at bevæge sig, synge og spille til musikken.

  • Musikken giver tryghed, fordi den er ufarlig og genkendelig. Den kræver ikke noget i sig selv, men man bliver berørt og bevæget af musikken.”

Musik er også en måde at skabe et fælles tredje på – et fælles sprog. Det er forskelligt, hvor udtryksfuldt et sprog man har, og hvor meget man kan gestikulere. Er det svært at udtrykke sig med krop og med sprog, kan det også være svært at kommunikere. I musikken opstår pludselig muligheden for at skabe et samspil, hvor alle kan være med, hvad end de spiller, synger, lytter eller mærker. Alle er den del af det fælles udtryk og det fælles sprog.

“Mikael er rigtig god til at få os til at grine, når vi er til kor. Jeg synes, det er virkelig underholdende, der er rigtig godt selskab, og jeg bliver glad af at være sammen med andre, i stedet for at jeg skal til at gå rundt for mig selv.”

Julia, 26 år, sanger i Karavana-koret

Kontakt information

Send en besked til Signe eller ring til vores hovednummer.

50 50 12 03
Email
[email protected]

Vi sidder klar til at hjælpe - lad os tage en snak

Maks. 500 karakterer

Jeg godkender Musikundervisning.dk's datapolitik