Spil Kim Larsen sange
Spil Kim Larsens sange

Hele Danmarks Kim Larsen skrev mere end 500 sange, og de fleste af dem er faktisk ikke så svære at spille. Så grib din guitar, bliv fortrolig med de folkekære hits og bevar samtidigt et stykke unik dansk musikhistorie.

“Kvinde Min”, “Susan Himmelblå”, “Papirsklip”, “Blip-båt”, “Køb bananer”, “Midt om natten” og “Rabalderstræde. Listen er lang og imponerende. Kim Larsen efterlod sig en helt utrolig samling af sange, der gjorde ham til et dansk nationalikon uden sidestykke, og vi synes, at der er mange gode grunde til at kaste sig ud i at spille hans udødelige sange. Først og fremmest er mange af dem særdeles velskrevne og mindeværdige, men dernæst er sangene faktisk også et godt sted at starte for nybegyndere, fordi de som hovedregel ikke er så teknisk krævende. Kim Larsens melodier er både skarptskårne og letgenkendelige, og så er de gode at synge med på. De ligger nemlig i et toneleje, hvor de fleste kan være med, og med kun få grundakkorder kan du spille dem derhjemme, til fællessangen eller måske ved lejrbålet, når nostalgien melder sig.
Som de fleste nok ved, startede Kim Larsen sin musikkarriere i Gasolin’, der uden sammenligning blev 1970’ernes mest populære danske rockorkester og solgte plader og koncertbilletter i stor stil. Sidenhen begyndte Larsen en glorværdig solokarriere og blev kendt for sine gavflabede tekster, uforbeholdne meninger og et hav af simple, iørefaldende melodier. Kim Larsen bevarede sin status som Danmarks nationalskjald op gennem hele karrieren, og efter hans død lever hans sangskat stadig videre.

I anledning af Kim Larsens 70 års fødselsdag publicerede BT artiklen “Her er 70 ting du (formentlig) ikke vidste om Kim Larsen”, og til alle nybegyndere derude vil vi i denne sammenhæng gerne fremhæve, at også Kim Larsen startede et sted - ja, det krævede faktisk stor vedholdenhed af den unge Kim: Det tog ham nemlig hele to år at overtale sin mor, Eva, til at købe en akustisk guitar for den nette sum af 150 kr. Det var mange penge dengang, men Kim Larsen gav ikke op. Og tak for det!


Læs mere om musikinstrumenterne her:

Her kan du få lidt inspiration og tips til at komme i gang med at spille musik hos Musikundervisning.dk, samt læse dig til hvad de forskellige typer indebærer

Sangundervisning med Musikundervisning.dk

Vil du lære at synge eller blot udforske flere teknikker og metoder inden for klassisk sang, rytmisk sang eller korsang? Så kom i gang med sangundervisning hos Musikundervisning.dk

Klik her og find din underviser allerede i dag!

Hvem er Musikundervisning.dk?

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores undervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].

Vores kunder elsker Musikundervisning.dk

"Min datter Alba er blevet undervist i guitar af Anne, og har været meget glad for det."

5 ud af 5

Tomas - Far til elev hos Musikundervisning