Dyk ned i danske sange


 


Dyk ned i de danske sange

Dansk musik er en mangeårig og vildtvoksende tradition med rødder og forgreninger, der breder sig langt udover Danmarks grænser. Den genremæssige spredning er stor, og sprogene, der synges på, er også fra andre lande. Vi kan lære meget af de danske sange.

Dansk musik er ikke en entydig størrelse, og gennem tiderne har musikken fra vores lille sprogområde altid ændret sig i takt med inspirationer fra den store verden omkring os. Alligevel giver det samtidig mening at tale om musik, der har en særlig tilknytning til dansk kultur og mange danskeres følelses af samhørighed og tilhørsforhold til vores lille land. Hvad enten vi tænker på nationalsangen Der er et yndigt land, Aqua’s verdenshit Barbie Girl, som tjente penge, så det kunne aflæses på Danmarks bruttonationalprodukt, den første danske vindermelodi ved det internationale Melodi Grand Prix Dansevisen, Højskolesangbogen eller mere nutidige fuldtræffere fra Lukas Graham, Nephew eller MØ, så vil mange danskere jo nok føle en særlig tilknytning til disse sange, fordi de har været med til at skrive dansk musikhistorie. Det kan være inspirerende at dykke ned i Danmarks herligt brogede sangskat, hvor mangfoldigheden trives, og hvor der er masser af gode danske sange at lytte til. De danske sange kan give god inspiration til musikundervisningen, hvor man får dem helt tæt på kroppen, når man øver, synger og spiller dem. Og de bærer samtidig vidne om historiske forandringer i dansk musik og kultur. En stor del af de danske sange er naturligvis på modersmålet, og udover at vække genklang hos de danskere, der allerede taler dansk, så har de dansksprogede sange også et stort læringspotentiale for de nye danskere, der forståeligt nok kan kæmpe lidt med udtalelsen af de danske gloser. Forskning viser faktisk, at sang kan være en effektiv måde at understøtte sprogundervisning på, og det kan blandt andet kursisterne hos Lær Dansk i Hadsten skrive under på. TV2 Østjylland har lavet en fin lille reportage fra sprogkurset, som kan ses nedenfor. Her synger udlændingene kendte sange på dansk, og på den måde styrkes både sprogtilegnelsen og kursisternes kendskab til dansk kultur på sjove og lærerige måder. Dyk ned i de danske sange! Der er mange gode fund at finde og inspirationer til adskillige timers musikundervisning!

Se TV2 Østjyllands indslag om Lær Dansk her:

 

Læs mere om musikinstrumenterne her:

Her kan du få lidt inspiration og tips til at komme i gang med at spille musik hos Musikundervisning.dk, samt læse dig til hvad de forskellige typer indebærer

Sangundervisning med Musikundervisning.dk

Vil du lære at synge eller blot udforske flere teknikker og metoder inden for klassisk sang, rytmisk sang eller korsang? Så kom i gang med sangundervisning hos Musikundervisning.dk

 

 

Hvem er Musikundervisning.dk?

Musikundervisning.dk er en musikskole med samlingspunkt på en hjemmeside, hvor vi skaber kontakten mellem underviser og elev. Vores formål er at skabe mere musik i Danmark! Vi tilbyder undervisning til alle uanset alder og niveau, da vi har kompetente og dygtige undervisere, som alle har flere års erfaring med musikken. Hvis du har nogle spørgsmål til undervisningen, konceptet eller vores undervisere, så er du altid meget velkommen til at kontakte Musikundervisning.dk på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].